Freelancelot
training: zelfinzicht en groei
Communicatie: persoonlijke effectiviteit
Leidinggeven
Intervisie
Organisatieverandering
Medezeggenschap
Communicatie: schriftelijk taalgebruik
Freelancelot Hoofdpagina
Over Freelancelot
Over drs. Hans Timmermans
Programma's
Links / Partners
Contact opnemen
Communicatie: persoonlijke effectiviteit

Communicatie is de kern van gedrag. Onze communicatieve vaardigheden bepalen hoe wij zijn, hoe wij overkomen, hoe wij functioneren, hoe wij plezier en succes hebben.

Bewuste kennis van de basisvaardigheden stelt ons in staat te kunnen kiezen hoe wij een boodschap overbrengen, hoe wij een ander benaderen, hoe wij interactieve doelen bereiken. Kennis van onze eigen manieren van communiceren en inzicht in wat ons eigen concrete gedrag teweegbrengt en oproept, zorgt ervoor dat wij ook echt zien wat misschien anders kan, of anders moet.

Mensen die samenwerken - uiteindelijk iedereen dus -, mensen die leidinggeven, mensen die met collega's, met klanten, met relaties, met medewerkers of met passanten communiceren, staan in een training stil bij de professionele houding van o.a.

  • actief luisteren,
  • feedback geven en ontvangen,
  • niveaus waarop gecommuniceerd wordt en het wisselen tussen de niveaus,
  • beïnvloeden en omgaan met lastige situaties,
  • assertiviteit,
  • conflicthantering en conflictbemiddeling,
  • besluitvorming.

Oefenen met eigen gedrag en nieuw gedrag, reflecteren op de eigen manier van communiceren en het formuleren van heldere leerdoelen vormen de basis van elk leertraject. Met enige relativering naar de eigen eigenaardigheden leren te kijken en daardoor iets veranderen, moet de uitkomst zijn van elke training. Dat betekent ook: plezier hebben aan leren en genieten van alle verbazing.

Incompany Maatwerk

Uit het brede repertoire van communicatieve vaardigheden wordt een programma samengesteld dat past bij de organisatievragen en bij de leerbehoeften van deelnemers. De lengte van een programma varieert van één dagdeel (workshop) tot vier dagdelen (min of meer reguliere basisvaardigheden) of zes dagdelen (met verdieping of bijzondere communicatieve vaardigheden). De groepsgrootte varieert van 4 tot 12 deelnemers.

Kosten    €   420,-  per dagdeel excl. BTW en verblijfskosten

Freelancelot streeft naar maatwerk en doet daarom graag een aanbieding die tegemoet komt aan uw wensen.

Voor meer informatie, neem contact op. Contact

Open Training

Een training Communicatie en Samenwerking die voor iedereen op individuele inschrijving toegankelijk is, wordt aangeboden in samenwerking met Evelinne Gradussen Training en Coaching.

Voor meer informatie kijk eens op www.evelinegradussen.nl 

Terug naar programma's

Freelancelot